Palatul Changgyeong este un palat situat în capitala Seul şi este unul dintre cele mai puţin cunoscute dintre palatele Coreei. Iniţial, palat de vară al regilor Goryeo, a devenit ulterior unul dintre cele cinci Mari Palate ale dinastiei Joseon.
Changgyeonggung a fost prima oară construit în 1104 ca un palat de vară pentru regii dinastiei Goryeo. Când capitala regală a fost mutată la Seul din Kaesong în 1392, familia regală a locuit la Palatul de vară Changgyeonggung până la finalizarea construcţiei palatului regal Gyeongbokgung.
În unele documente se arată că Palatul Changgyeong a fost construit în 1484 în timpul domniei regelui Sungjong – probabil atunci a fost extins sau reconstruit – şi a fost reşedinţa a trei regine-mamă. Practic refacerea palatululi a fost începută de regele Sejong la începutul secolului al 15-lea de către tatăl său, regele Taejong. La acea vreme, palatul era cunoscut sub numele de Suganggung, dar a fost schimbat la numele actual de către regele Sungjong.
Palatul a ars în 1592, în timpul invaziei japoneze, împreună cu multe alte site-uri istorice. Reconstrucţia a avut loc 24 ani mai târziu, în 1616. Alte incendii au afectat palatul în secolele următoare, cele mai multe clădiri care se păstrează în prezent datează de la începutul anilor 1800. Palatul este conectat direct de Altarul regal Jongmyo (vezi Comori naţionale – Jeongjeon din Jongmyo) printr-un podeţ.
Changgyeonggung a devenit un popular parc al Seulului, unde oamenii vin să picteze, la picnic şi relaxare.
Spre deosebire de celelalte patru palate din Seul, poarta principală este spre răsărit, nu spre sud. Curios, cele două curţi de la sud de sala principală nu sunt perfect dreptunghiulare. Acest lucru a fost făcut în mod deliberat pentru a face linia de acces la palat frântă, eventual, pentru a împiedica să intre spiritele rele despre care se spune că puteau călători doar în linii drepte.
În timpul perioadei coloniale japoneze, aceştia au amenajat o grădină zoologică, o grădină botanică şi un muzeu, în acest loc. În 1983 grădina zoo a fost eliminată.
Munjeongjeon este o sală de consiliu unde regele se ocupa de treburile de stat obişnuite. Spre deosebire de sala tronului, care este orientată spre est, această clădire este îndreptată spre sud. Astfel de palat cu o structură secundară care este orientată în altă direcţie decât sala tronului este extrem de neobişnuit în Coreea.
Munjeongjeon a fost folosit, de asemenea, adăpostea tăbliţele regale după funeralii. Acesta a fost demontat în timpul ocupaţiei japoneze. Munjeongjeon, în forma sa actuală, a fost restaurat în 1986, împreună cu Poarta Munjeongjeon şi partea de est a coridorului acoperit. Potrivit “Pictura Palatului de Est” din secolul al 19-lea, Munjeongjeon a fost despărţit de Sungmundang şi Myeongjeongjeon de un zid şi a avut o anexă mică. Curte era înconjurată de un perete ca un coridor. Această parte nu a fost încă restaurată.
La data de 13 mai 1762, această curte din faţa Munjeongjeon a fost martoră la incidentul cel mai tragic al secolului. Prinţul Moştenitor Sado, fiul regelui Yeongjo, a fost victimă a unei conspiraţii a adversarilor săi politici. Regelui i s-a raportat că Prinţul Sado este bolnav mintal şi se comportă haotic. Furios pe Prinţul moştenitor, tatăl său a ordonat să fie închis în viaţă într-o ladă mare de orez, unde a murit opt zile mai târziu, la vârsta de 28 de ani. Regele Yeongjo fiind cuprins de remuşcări, ma târziu, a dat fiului său titlu postum “Sado” (“gândire la necaz”).
În dreapta Sălii Yanghwadang, ceva mai in spate se gaseste Chundangji (două iazuri), amenajat în 1909, cu 366 mp de insule şi un pod adăugat în 1984. Cel mai mic iaz măsoară 1.107 mp, iar cel mare are 6.483 mp.
Pagoda cu şapte niveluri a fost făcută în China în 1470. În 1911, când japonezi au amenajat Muzeul dinastiei Yi, ei au cumpărat pagoda de la un dealer de antichităţi şi au pus-o în grădină, pe partea laterală a iazului Chundangji. Pagoda prezinta o influenţă certă Lamanistă. Ea este un ornament grădină foarte frumos.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.